Academicianul Ion Tighineanu, prim-vicepreședinte al Academiei de Științe a Moldovei a participat, la 01 august 2018, la Emisiunea TV „Cine vine la noi”, fiind însotit de unul din discipolii săi - tânărul doctor în stiințe Tudor Braniște. 

În cadrul emisiunii, savantul a vorbit despre realizările de ultimă oră în domeniul nanotehnologiilor, despre perspectivele acestuia în Republica Moldova, cât de atractiv poate deveni domeniul pentru tinerii cercetători. De asemenea, academicianul a venit cu noi informații despre proiectul NanoMedTwin, câștigat prin Programul European Orizont-2020” de colaboratorii Centrului Național de Studiu și Testare a Materialelor (CNSTM) din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, în consorțiu cu echipe de experți din Germania, Marea Britanie, Suedia, Italia și Israel, specificând, totodată, scopul și beneficiile acestuia.

În același context, menționăm și faptul că academicianul Ion Tighineanu a fost solicitat să ofere un interviu pentru portalul de specialitate „Optics and Photonics News” din SUA.
 
Pentru cei interesați, interviul integral poate fi accesat aici.