La Chişinău, pe 14-17 septembrie curent, va avea loc Şcoala de toamnă "Nanotehnologii și inginerie biomedicală 2019", organizată în cadrul proiectului Orizont 2020 “NanoMedTwin”. Evenimentul oferă oportunități tinerilor cercetători, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor de a-şi aprofunda cunoştinţele în domeniile nanotehnologiilor și ingineriei biomedicale. Prelegerile vor fi prezentate de profesori şi cercetători din partea organizaţiilor partenere ale proiectului și altor instituții reprezentative, printre care Hannover Medical School (Germania), Bristol University (Marea Britanie), Shizuoka University (Japonia), Universitatea Tehnică a Moldovei (Departamentul Microelectronică și Inginerie Biomedicală, Centrul Național de Studiu și Testare a Materialelor), Academia de Științe a Moldovei și Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “N. Testemițanu”. 

Şcoala de toamnă se adresează doctoranzilor, masteranzilor, studenţilor şi tinerilor cercetători care studiază fizica corpului solid, electronica, microelectronica şi nanoelectronica, ingineria biomedicală, biologia, medicina sau domeniile conexe, din cadrul organizaţiilor de cercetare, IMM-urilor şi companiilor industriale. Toți studenții școlii de toamnă vor primi certificate de participare.

Subiectele principale

  • Introducere în bioinginerie
  • Nanotehnologii în biomedicină
  • Biomateriale şi biocompatibilitate
  • Bioingineria ţesuturilor şi organelor
  • Nano-optoelectronică și nanofotonică
  • Plasmonica pentru senzori biochimici

Programul Școlii de toamnă disponibil AICI

Școala de toamnă va avea loc pe 14-17 septembrie la Universitatea Tehnică a Moldovei. Evenimentul se va desfășura în limba engleză. Participarea este gratuită.

Pentru a participa, vă rugăm să completați Formularul de participare și CV și să le expediați la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. până la 10 septembrie. 

Detalii despre eveniment, program și formularul de participare pot fi accesate la link-ul http://nanomedtwin.eu/ro/autumnschool2019